Andreea Ioana Dumitran

Andreea 2013122 octombrie 2015

In urma cu mai bine de un an, avand sprijinul dvs., am facut posibila plecarea Andreei, diagnosticata cu cancer de trunchi cerebral, la o clinica din Elvetia pentru interventia chirurgicala in care cu totii si-au pus speranta.

Din nefericire, medicii elvetieni nu au putut scoate decat 30% din tumora, iar deficientele neuromotorii cu care a ramas in urma operatiei nu au disparut in totalitate nici pana in prezent, in ciuda programului intens de recuperare medicala efectuat in tara.

Investigatiile post-operatorii au aratat ca tumora era in crestere, astfel ca a urmat tratament agresiv cu chimioterapie si tratament angiogenic timp de un an, pana cand medicii au recomandat incetarea lor deoarece se situa la limita suportabilitatii organismului fetitei.

Cu imense eforturi financiare, parintii au reusit sa mearga cu Andreea anul acesta in luna august la o clinica din Germania unde a urmat un tratament alternativ foarte costisitor cu  hipertermie locala, terapie cu camp magnetic si terapie cu ozon si oxigen, cu rezultate pozitive.

In tot acest timp, Andreea a continuat sa lupte, sa fie o eleva premianta, sa faca desene minunate, desi depune eforturi mari în a se coordona, si sa isi incurajeze zilnic mama care acum nu ii este alaturi, fiind bolnava.

Speranta la viata pentru Andreea consta intr-un tratament an valoare de aprox. 15.000 euro pe care trebuie sa il repete la fiecare 4 luni la clinica din Germania. Tatal ei marturiseste insa ca, in cei sase ani de lupta crancena cu cancerul, resursele lor s-au epuizat in totalitate.

Daca doriti sa luptati alaturi de Andreea pentru inca o zi de alergat in parc, pentru o vacanta petrecuta langa cei de acasa, pentru lucruri simple si dragi, va invitam sa donati in oricare din conturile deschise la Banca Comerciala Romana, sucursala Campina, pe numele Dumitran Gabriel (tatal Andreei):

Cont lei: RO46RNCB0208010023620001

Cont euro: RO13RNCB0208010023620013

Nota: pentru mai multe detalii referitoare la cazul lui Dumitran Andreea Ioana, va rugam sa ne contactati la numarul de telefon 0734.949.281 sau la adresa de e-mail: office@asociatiamame.com

5 februarie 2014


Andreea Ioana Dumitran este o fetiță în vârstă de 12 ani a cărei copilărie s-a terminat brusc în urmă cu aproape 5 ani. Familia micuței nu va uita niciodată ziua de 18 noiembrie 2009 atunci când a aflat pentru prima data ce înseamnă gliom de trunchi cerebral neoperabil (tumoare pe creier), diagnostic pentru care medicii nu îi mai acordau nicio șansă.

Cu foarte multe eforturi din partea familiei și a celor din jur, timp de 2 ani de zile, ea a urmat ședinte de radioterapie la o clinică din Germania, unde tumoarea a răspuns la tratament și s-a micșorat cu 25-30%.

Însă veștile bune pentru Andreea nu au ținut mult. La un RMN de rutină, efectuat la sfârșitul lunii ianuarie 2014, pe lângă creșterea tumorii s-a observat și apariția unui nou nodul tumoral de peste 1 cm. Medicul radiolog i-a avertizat pe părinți că nu mai este decât puțin spațiu în care aceasta se poate dezvolta fără afectarea neurologică a fetiței și că trebuie ca, în maxim o lună, să reia tratamentul cu radioterapie.

De la descoperirea bolii și până în prezent, părinții Andreei au căutat soluții la mai multe clinici din străinătate. Astfel, au ajuns și la Spitalul Universitar de Copii din Zurich, singurii care le-au dat o speranță că ar putea interveni chirurgical în cazul în care tumoarea va crește. Cum acest lucru s-a întamplat deja, Andreea trebuie să ajungă de urgență acolo pentru a fi supusă intervenției chirurgicale. Costul acestei operații la care se adaugă transportul și cheltuielile cu însoțitorul se ridică la aprox. 90.000 de euro, bani ce depășesc cu mult posibilitățile financiare ale familiei.

Șansa Andreei la viață se află în mâinile noastre, ale celor care nu vrem să rămânem indiferenți la strigătul de ajutor venit din partea ei și a familiei ei. Îi rugăm pe toţi cei care doresc să îi fie alături să facă donaţii în contul de lei:

RO46RNCB0208010023620001, deschis la sucursala BCR Câmpina, pe numele tatălui ei Dumitran Gabriel (mobil: 0745.088.061)

Notă: pentru mai multe detalii referitoare la cazul Andreei, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon: 021.315.01.89 sau la adresa de e-mail: office@asociatiamame.com